Teljes Kiőrlésű Pizza

  A teljes kiőrlésű
pizza egy egészségesebb alternatíva a hagyományos fehérlisztes változathoz
képest. A teljes kiőrlésű liszt magasabb rosttartalommal rendelkezik, ami
segít a jobb emésztésben és hosszabb ideig tartó jóllakottság érzetében.
Emellett több vitamin és ásványi anyag is található benne, így táplálóbb
lehet számunkra. Az első lépés a teljes kiőrlésű pizzatészta elkészítése.
Ehhez keverjünk össze teljes kiőrlésű lisztet, élesztőt, sót és vizet egy tálban,
majd gyúrjuk össze az alapanyagokat. Fontos, hogy hagyjuk kelni a tésztát
legalább fél órát, hogy könnyedebb és puha legyen. Miután elkészítettük a
tésztát, jöhetnek a feltétek. Válasszunk friss zöldségeket, sovány húsokat és
kevés zsiradékot tartalmazó sajtokat. Kerüljük a túl sok sajtot és
szalámikat, mert ezek magas zsír- és kalóriatartalommal rendelkeznek. Sütés
előtt kenjük meg a tésztát paradicsom szósszal vagy más alappal, majd tegyük
rá a kiválasztott feltéteket. Süssük ki a pizzát az előmelegített sütőben
addig, amíg a tészta aranybarnára pirul és a sajt megolvad. A teljes kiőrlésű
pizza így egyszerre lehet finom és tápláló választás. Próbáljuk ki ezt az
egészséges alternatívát otthon is, és élvezzük az egész családdal!