Az őszi gyümölcsök
szezonja mindig izgalmas időszak a konyhában, hiszen ilyenkor bőséges
választék áll rendelkezésre a friss és finom gyümölcsökből. Az őszi
gyümölcsök jellemzően szeptember és november hónapokban érnek be, és tele
vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal, ami rendkívül fontos az
immunrendszer erősítése szempontjából. Az egyik legismertebb őszi gyümölcs a
szilva, melyet többféle fajtában találhatunk meg a piacokon. A szilvát
frissen fogyaszthatjuk, de lekvár, dzsem vagy sütemények alapanyagaként is
kitűnően használható. A körtér is nagyon népszerű őszi gyümölcs, melyből
finom kompótokat és süteményeket készíthetünk. A körtét akár magában is
fogyaszthatjuk, de pirított dióval vagy mézzel kombinálva igazán ízletes
desszertet készíthetünk belőle. Az almát sem szabad elfelejteni az őszi
gyümölcsök közül, hiszen rengeteg fajtája van, így mindenkinek megtalálható a
kedvence. Az alma nemcsak frissen finom, de főzve vagy sült formában is
isteni ízű lehet. Számtalan sütemény receptben használják az almát főleg az
őszi hónapokban. Az őszi gyümölcsök rendkívül sokoldalúan felhasználhatóak a
konyhában, így érdemes kihasználni ezt az időszakot és minél több ételt
készíteni belőlük. Emellett ne feledkezzünk el arról sem, hogy az őszi
gyümölcsök rendkívül egészségesek is, így érdemes minél többet fogyasztani
belőlük az immunrendszer erősítése érdekében.Így az őszi gyümölcsök nem csak
finomak, de egészségesek is!