A töltött gomba
egy könnyen elkészíthető és ízletes fogás, amely sokak kedvence lehet egy
gyors és egészséges vacsorához. A recept alapja a nagyobb méretű csiperke
vagy portobello gombafejek, amelyeket megtöltünk egy ízes, gazdag
töltelékkel. Az első lépés az, hogy előkészítjük a gombákat: megmossuk őket,
majd óvatosan eltávolítjuk a szárát. Ezt követően egy tálban összekeverünk
egy adag krémsajtot, apróra vágott fokhagymát, reszelt sajtot és friss
zöldfűszereket (pl. petrezselymet vagy kaporral). A töltelékhez hozzáadhatunk
még például apróra vágott sonkát vagy bacon-t is, hogy még ízesebb legyen.
Miután elkészült a töltelék, belekanalazzuk a gombafejekbe és egy sütőlemezre
helyezzük őket. Betesszük a sütőbe és kb. 20-25 percig sütjük, amíg a sajt
szépen megolvad és a gomba puha lesz. A töltött gombát lehet magában
fogyasztani előételként, vagy akár köretként is szervírozhatjuk más húsok
mellé. Az egyszerű elkészítés és az ínycsiklandó ízek miatt ez a fogás remek
választás lehet bármilyen alkalomra. Próbálja ki Ön is otthon!