Tészta Főzése

  A tészta főzése
egy egyszerűnek tűnő, mégis számos apró részletre odafigyelést igénylő
folyamat. A következő lépések segítségével azonban könnyedén elkészítheted a
tökéletes tésztát otthon. 1. A legfontosabb lépés a megfelelő tészta
kiválasztása. Fontos figyelembe venni, hogy milyen típusú tésztát szeretnél
főzni (hosszú, rövid, durum, stb.) és ennek megfelelően válaszd ki a
megfelelő fajtát. 2. A tészta főzésekor nagyon fontos, hogy bőségesen sózott
vízben főzd. Általában 1 liter vízhez kb. 10-15 gramm só ajánlott. A só
nélküli vízben főtt tészta ízetlen lesz. 3. Amikor a víz felforrt, tedd bele
a tésztát és keverd át gyorsan, hogy ne ragadjon össze. Időnként keverd át,
hogy ne tapadjon le a tészta az edény aljához. 4. Főzd addig, amíg a tészta
megpuhul, de még marad benne egy kis harapás. Ne főzd túl, mert akkor könnyen
túlfőhet és tapadhatossá válhat. 5. Ha elkészültél a főzéssel, öntsd le a
vizet a tésztáról egy szűrő segítségével és öblítsd át hideg vízzel, hogy
megszakítsd a főzést és ne ragadjon össze. 6. Végül ízlés szerint szórd meg
sajttal vagy kedvenc mártásoddal és már kész is lehet az étel. Ezekkel az
egyszerű lépésekkel könnyedén elkészítheted otthon a tökéletes tésztát. Ne
felejtsd el kísérletezni különböző ízesítésekkel és mártásokkal is! Jó
étvágyat!