Tejmentes Kekszek

  A tejmentes
kekszek egy fantasztikus alternatíva lehetnek azoknak, akik tejérzékenységgel
vagy tejallergiával küzdenek, vagy egyszerűen csak szeretnék elkerülni a
tejet az étrendjükben. Ezek a finom sütemények ugyanolyan ízletesek lehetnek,
mint a hagyományos kekszek, csak éppen tejtől mentesek. Az első lépés a
tejmentes kekszek elkészítéséhez az alapvető hozzávalók kiválasztása. Ehhez
szükséged lesz lisztre, cukorra, növényi zsiradékra (pl. növényi margarin vagy
kókuszzsír), tojás helyettesítőre és természetesen valamilyen ízesítőre (pl.
vanília kivonat, csoki csepp). A második lépés a tészta elkészítése. Ehhez
egyszerűen keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd add hozzá a
növényi zsiradékot és az ízesítőt. Gyúrd össze a tésztát, majd hagy pihenni
egy rövid ideig. A harmadik lépés a tészta formázása és sütése. Nyújtsd ki a
tésztát és formázd meg belőle a kekszeket a kívánt méretűre. Tedd őket
sütőpapírral bélelt tepsibe és süsd őket előmelegített sütőben addig, amíg
aranybarna nem lesz. Végül élvezd az ízletes tejmentes kekszeket bármikor
kedved támad! Ezeket könnyedén elkészítheted otthon, és garantáltan
elvarázsolják majd azoknak is az ízlelőbimbóit, akik nem érzik hiányát a
tejes változatnak. A tejmentes kekszek lehetnek az új kedvenceid az
egészséges és allergiamentes étkezés világában!