A Tarja sütése
forrólevegős sütőben egy egyszerű és gyors módszer arra, hogy finom és
ropogós tarját készítsünk otthon. A forrólevegős sütő segítségével könnyedén
elérhetjük a tökéletes sülési eredményt, anélkül, hogy túl sok időt kellene
eltölteni a konyhában. A tarja elkészítése egyszerű folyamat, amelyet néhány
alap lépésre lehet lebontani. Először is fontos, hogy a tarját jól megmosd és
lecsepegtessük róla a felesleges vizet. Ezután fűszerezzük ízlés szerint –
sóval, borssal, fokhagymával vagy más kedvenc fűszerekkel. A következő lépés
az, hogy előmelegítjük a forrólevegős sütőt 200 fokra. Amikor elértük a
megfelelő hőmérsékletet, helyezzük a tarját egy sütőpapírral bélelt tepsibe,
majd tegyük be a sütőbe. Hagyjuk sülni kb. 20-30 percig, attól függően,
mennyire vastag a hús. Fontos figyelembe venni, hogy minden sütő más és más,
ezért érdemes időnként megnézni és fordítani a tarját, hogy egyenletesen
süljön minden oldala. Amikor már szép aranybarna színt kapott és átsült belül
is, akkor kivehetjük a sütőből. A forrólevegős sütő segítségével gyorsan és
egyszerűen elkészíthetjük a tökéletesen sült tarját. Így nem csak időt
spórolunk meg magunknak, de garantáltan finom fogásunk lesz az asztalon.
Próbáljátok ki ti is ezt a módszert otthon!
