A szilvalekvár
ecettel keverés nélkül egy egyszerű és ízletes módszer arra, hogy otthon
finom lekvárt készítsünk a szezonális szilvából. A recept lépéseit könnyen
követhetőek, és nem igényelnek semmilyen speciális felszerelést vagy
képzettséget. Először is, gyűjtsünk össze kb. 1 kg érett szilvát, mossuk meg
alaposan, majd vágjuk félbe és távolítsuk el a magokat. Ezután tegyük a
szilvákat egy nagy lábasba, és adjunk hozzá kb. 1 csésze cukrot (ízlés
szerint változtatható), valamint egy csipet sót és egy kevés fahéjat vagy
vaníliát. Főzzük lassú tűzön körülbelül 30-40 percig, amíg a szilvák
megpuhulnak és a lekvár besűrűsödik. Időnként keverjük meg, hogy elkerüljük
az esetleges leégést. Amikor már elértük a kívánt állagot, vegyük le a
tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha szeretnénk még gazdagabb ízt adni a lekvárnak,
akkor adjunk hozzá egy kevés almaecetet vagy fehérborecetet az elkészült
lekvárhoz. Az ecet nemcsak fokozza az ízeket, de segít abban is, hogy
hosszabb ideig eltartható maradjon a lekvár. Végül töltsük üvegekbe a
lekvárt, és zárjuk le jól őket. Ha minden lépést betartottunk, akkor egy
finom és tartós szilvalekvárt kaptunk, ami ideális ajándék lehet barátainknak
vagy családtagjainknak is. Reméljük, hogy ezek az egyszerű tippek segítenek
abban, hogy te is könnyedén elkészítsd otthon a szilvalekvárt ecettel keverés
nélkül! Jó sütögetést!