Ha valaki a
hagyományos magyar hurkafélék közül választás elé kerül, gyakran felmerül a
kérdés: alsó vagy felső sütés? Mindkét eljárásnak megvannak a maga előnyei és
hátrányai, így érdemes alaposan átgondolni, hogy melyik módszert választjuk.
Az alsó sütés során a hurkát egy sütőtálba tesszük, majd alufóliával lefedve,
alacsony hőfokon hosszú ideig sütjük. Ez a módszer garantálja, hogy a hurka
belül is átsüljön, és igazán puha és ízletes legyen. Azonban ezzel együtt a
külső héj nem lesz ropogós, ami sokaknak fontos szempont lehet. A felső sütés
esetén a hurkát egy tepsibe tesszük, majd magas hőfokon rövid idő alatt
megsütjük. Ezzel a módszerrel könnyen elérhetjük azt az aranybarnás
rántotthús-hatást, amit sokan kedvelnek. Viszont ha nem figyelünk oda eléggé,
könnyen előfordulhat, hogy a hurka belül még nyers marad. Összességében tehát
mindkét módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ha puha és ízes
hurkára vágyunk, akkor érdemes az alsó sütést választani. Ha viszont inkább
azt szeretnénk, hogy a hurka kívül ropogós legyen, akkor érdemes felső sütést
alkalmazni. Érdemes kísérletezni és megtalálni azt a módját, amelyik nekünk
a legjobban ízlik.Így mindenki megtalálhatja azt az elkészítési módot ami a
legjobban felel meg az ő igényeinek.