Az Erdélyi
Zöldbableves egy tradicionális erdélyi étel, amelyet általában nyáron
fogyasztanak a melegebb napokon. A zöldbableves friss, könnyű és tápláló,
tökéletes választás a forró nyári napokra. Az Erdélyi Zöldbableves
elkészítése egyszerű és gyors. Először is meg kell főzni a zöldbabot egy
lábasban sóval ízesített vízben, amíg megpuhulnak. Közben felaprítjuk a
hagymát és a fokhagymát, majd egy másik lábasban olívaolajon megdinszteljük
őket. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és sárgarépát, majd felengedjük
vízzel. Miután a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a főtt zöldbabot, valamint
friss petrezselymet és kaporral ízesítjük. Ha szeretnénk, tehetünk hozzá egy
kis tejfölt is az íz fokozása érdekében. Végül sóval és borssal ízlés szerint
után sózzuk. Az Erdélyi Zöldbablevest hidegen tálaljuk friss kenyérrel vagy
pirítóssal. Ez az étel tökéletes választás lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora
során, hiszen friss és laktató egyszerre. Remélhetőleg kedvet kaptál
kipróbálni ezt az egyszerű és finom erdélyi specialitást! Jó étvágyat!