Aszalt Szilva

  Az aszalt szilva
egy finom és egészséges csemege, amelyet gyakran fogyasztunk nassolásra vagy
étkezések közötti kis harapnivalóként. Az aszalt szilva készítése nagyon
egyszerű, és otthon is könnyedén elkészíthető. Először is válasszunk ki jó
minőségű friss szilvát, amelyek érettek, de még nem túl puhaak. Mossuk meg
alaposan, majd vágjuk félbe és távolítsuk el a magokat. Ezután terítsük ki a
szilvákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyjuk őket szobahőmérsékleten
megszáradni legalább 6-8 órán át. Ha nincs elegendő időnk vagy türelmünk
várni, akkor használhatunk sütőt is az aszaláshoz. Melegítsük elő a sütőt
alacsony hőfokra (kb. 70-80°C), majd helyezzük be a tepsi szilvákkal 2-3
órára. Időközönként forgassuk meg a szilvákat, hogy egyenletesen
aszalódjanak. Az aszalt szilva rendkívül gazdag rostokban, vitaminokban és
ásványi anyagokban, így nagyszerű táplálék az egészséges életmódhoz. Jótékony
hatással van az emésztésre, segít csökkenteni a koleszterinszintet, valamint
erősíti az immunrendszert is. Érdemes tehát beiktatni az aszalt szilvát az
étrendünkbe, és élvezni annak finom ízét és egészségügyi előnyeit. Próbáljuk
ki otthon is elkészíteni ezt az egyszerűen elkészíthető egészséges
finomságot!