A teljes kiőrlésű
durum tészta egy egészséges alternatíva a hagyományos fehér tésztáknak. A
durum búza magasabb tápértékkel rendelkezik, mint a sima búza, így a durum
tészta tele van rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A durum tészta
készítése során a búzadara finom őrleményeit használják, így az íze és
textúrája is jelentősen különbözik a hagyományos tésztától. A durum tészta
sárgásabb színű és rugalmasabb, valamint magasabb fehérjetartalommal rendelkezik.
Az egészségesebb étrendre törekvők számára ideális választás lehet a teljes
kiőrlésű durum tészta, mivel segíthet megelőzni a cukorbetegséget, szív- és
érrendszeri betegségeket, valamint az elhízást is. Emellett hosszan tartó
energiát biztosít, így segíthet megelőzni az energiazuhanásokat is. A teljes
kiőrlésű durum tésztát könnyen be lehet illeszteni az étrendbe: használhatjuk
bármilyen hagyományos tészta helyett, így könnyen növelhetjük a
rostbevitelünket és javíthatjuk az egészségünket anélkül, hogy lemondanánk a
kedvenc ételeinkről. Összességében tehát elmondható, hogy a teljes kiőrlésű
durum tészta remek választás lehet azoknak, akik szeretnének egészségesebben
étkezni anélkül, hogy lemondanának az ízekről és textúrákról. Érdemes tehát kipróbálni
ezt az egészséges alternatívát!
