A tejmentes
pogácsa egy finom és egyszerűen elkészíthető sütemény, amely ideális
választás lehet tejallergiásoknak vagy tejérzékenyeknek. A recept alapján
könnyedén elkészíthető, és a végeredmény egy puha, ízletes pogácsa lesz. Az
alapvető hozzávalók a következők: liszt, sütőpor, só, növényi margarin vagy
olaj, valamint növényi tej (pl. mandula-, kókusz- vagy rizstej). Első
lépésként keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban (liszt, sütőpor,
só), majd adjuk hozzá a margarint vagy olajat, és gyúrjuk össze őket. Ezt
követően fokozatosan adagoljuk hozzá a növényi tejet, és gyúrjuk addig, amíg
sima tésztát nem kapunk. A tésztát nyújtsuk ki és szaggassunk belőle
pogácsákat. A pogácsákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd
előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Amikor készen vannak, vegyük ki
őket a sütőből és hagyjuk kihűlni. Így elkészítve a tejmentes pogácsa
tökéletes snack lehet reggelire vagy uzsonnára. Próbálja ki otthon ezt az
egyszerű receptet, és élvezze az ízletes végeredményt!