Tejmentes Keksz

  A tejmentes keksz
egy nagyszerű alternatíva azok számára, akik tejérzékenyek vagy vegán
életmódot követnek. A tejmentes kekszek ugyanolyan finomak és ropogósak
lehetnek, mint a hagyományos változatok, csak éppen nincs bennük tej vagy
tejtermék. Ha szeretnél otthon elkészíteni tejmentes kekszet, kövesd ezeket
az egyszerű lépéseket: 1. Válassz egy receptet, amely tejtermékek nélkül
készül. Sokféle recept létezik a világhálón, például kókuszos, csokis vagy
diós variációk. 2. Gyűjtsd össze az alapanyagokat, például lisztet, cukrot,
növényi tejet (pl. mandula-, kókusz- vagy rizstej), olajat vagy vajat,
valamint ízlés szerinti extra hozzávalókat (csoki, dió stb.). 3. Keverd össze
a száraz hozzávalókat egy tálban, majd fokozatosan add hozzá a nedves
hozzávalókat is, hogy egy homogén tésztát kapj. 4. Formázz golyókat vagy
lapítsd le a tésztát és vágd ki őket süteményformával. 5. Melegítsd elő a
sütőt és süsd ki a kekszeket 180 fokon kb. 10-15 percig, amíg aranybarna nem
lesz. 6. Hagyd őket kihűlni és már fogyaszthatod is! A tejmentes kekszek
tökéletesek csemegeként vagy reggelihez uzsonnaként. Próbálj ki te is egy
receptet és élvezd az ízüket!