Steak Ribeye

  A Steak Ribeye az
egyik legnépszerűbb és legfinomabb steakfajta, amit a legtöbb étterem és
szupermarket kínál. A Ribeye steak egy marhahús szelet, ami a hátsó részéről
származik és magas zsírtartalma miatt rendkívül ízletes és szaftos. Hogyan
készítsük el otthon a tökéletes Steak Ribeyet? 1. Először is hagyjuk a
steaket szobahőmérsékleten pihenni legalább fél órán keresztül, hogy
egyenletesen átmelegedjen. 2. Melegítsünk fel egy serpenyőt vagy grillt nagy
lángon, majd kevés olajjal kenjük meg a steak mindkét oldalát. 3. Süssük a
steaket 2-3 percig mindkét oldalon, ha szeretnénk medium rare állagot elérni.
4. Pihentessük a steaket alufóliával letakarva legalább 5 percig, hogy
beépüljenek az ízek és megpuhuljon. 5. Vágjuk fel vékony szeletekre és
tálaljuk köretnek zöldségekkel vagy salátával. A Steak Ribeye elkészítése nem
bonyolult, de néhány apró trükk segíthet abban, hogy tökéletesen sikerüljön.
Fontos, hogy ne süssük túl hosszú ideig, mert különben száraz lesz. Érdemes
figyelni arra is, hogy minőségi alapanyagot válasszunk és megfelelő
fűszerezéssel dobhatunk az ízén. Ha betartod ezeket az egyszerű lépéseket,
garantáltan élvezetes élményben lesz részed egy igazi Steak Ribeye
elfogyasztásakor.Így már csak ki kell próbálni! Jó étvágyat!