A sós karamell
kocka egy olyan édesség, amelynek az édes és sós ízek tökéletes harmóniáját
élvezhetjük. Ez a finomság egy réteges sütemény, amelyben az alapot általában
keksz vagy piskóta alkotja, a következő réteg pedig a sós karamell krém. Az
első lépés az alap elkészítése: a kekszet vagy piskótát összetörjük és
összekeverjük a megolvasztott vajjal. Ezt az alapot egy sütőpapírral bélelt
tepsibe nyomkodjuk és egyenletesen elsimítjuk. A következő lépés a sós karamell
krém elkészítése. Ehhez cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a vajat és
tejszínt, és addig főzzük, amíg szép aranybarna színű és sűrű lesz. Ezt a
krémet az alapra öntjük, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Végül jöhet
a csokoládé bevonat. Olvasztott csokoládét locsolunk a sós karamell krém
tetejére, majd újra hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Így elkészítve egy
igazi csemegét kapunk, amelyben az édes és sós ízek tökéletesen kiegészítik
egymást. A sós karamell kocka ideális desszert lehet bármilyen alkalmakra,
vagy egyszerűen csak arra a pillanatra, amikor valami finomat szeretnénk
enni. Érdemes kipróbálni ezt az ínycsiklandó süteményt!