Mochi

  A Mochi egy
hagyományos japán rizspogácsa, ami egyre népszerűbbé válik világszerte. A
mochi készítése egyszerű, de speciális technikát igényel. Először is
szükségünk lesz a megfelelő típusú rizsre, amit a hagyományos fehér rizsből
készítenek. A rizst áztatni kell legalább néhány órán keresztül, majd le kell
főzni és pépesre kell törni. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a vízzel együtt
összefőzzük, amíg egy ragacsos masszát nem kapunk. A következő lépésben a
mochi-t formázni kell. Ehhez célszerű egy mochi formázó készletet használni,
de ha nincs ilyenünk, akkor egyszerűen gombócokat formázhatunk belőle vagy
kis darabokra vágva kockákat. Végül jöhet az ízesítés. A mochit lehet
töltögetni különböző krémekkel vagy gyümölcsökkel, például mályvacukorral
vagy zselével. Egyes változatokban pedig porcukorba vagy kakaóporba forgatják
meg a mochit. A mochi finomított változata egyre népszerűbb desszertként
szerepel az étlapokon világszerte. Egyszerű elkészíthetősége és az ízesítési
lehetőségek miatt rengeteg variáció létezik belőle, így mindenki
megtalálhatja a kedvencét. Ha eddig még nem kóstoltad volna, mindenképp
érdemes megpróbálnod!