Lencse Áztatása

  A lencse áztatása
az egyik legfontosabb lépése annak, ha finom és könnyen emészthető ételeket
szeretnénk készíteni belőle. Az áztatás segít csökkenteni a lencseben
található fitinsav és más antinutritív anyagok mennyiségét, valamint segít
megpuhítani a lencsét, így könnyebben elkészíthetővé válik. Az áztatás
lépései egyszerűek: először mossuk meg alaposan a lencsét hideg víz alatt,
majd helyezzük egy tálba és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Hagyjuk
állni legalább 4-6 órán keresztül, de ideális esetben akár egy éjszakán át is
áztathatjuk. Ez idő alatt a lencse megszívja magát vízzel, ami segít a főzés
során jobban elkészülni. Az áztatott lencse könnyebben emészthetővé válik,
így kevesebb puffadást okoz és könnyebben felszívódik a szervezetünkbe.
Emellett az áztatásnak köszönhetően az ételünk sokkal finomabb lesz, hiszen a
puha lencse könnyebben elnyeli az ízeket és jobban összeérnek az ízek a
főzőedényben. Összességében elmondható, hogy bár az áztatás további időt
igényel a főzés előtt, mégis érdemes ezt a lépést betartani, ha igazán finom
és tápláló ételeket szeretnénk készíteni lencséből. A megfelelően áztatott
lencse garantáltan jobb minőségű és könnyebben emészthető ételt eredményez
majd!