A Francia drazsé
egy kis cukrozott mandula vagy dió, melyet vékony réteg csokoládéval
borítanak. Ez a finom csemege eredetileg Franciaországból származik, és azóta
világszerte népszerűvé vált. Az első lépés a Francia drazsé elkészítéséhez
az, hogy megfelelő minőségű mandulát vagy diót válasszunk. Fontos, hogy friss
és egészséges magvakat használjunk, mivel ez befolyásolja az ízét és
textúráját is. A következő lépés a mandula vagy dió megcukrozása. Ehhez cukorszirupot
készítünk, majd bevonjuk vele a magvakat, és hagyjuk őket megszáradni. Ezt a
folyamatot többször is megismételhetjük, hogy a drazsék vékony cukorréteget
kapjanak. Végül pedig jöhet a csokoládéval való bevontozás. A legtöbb esetben
étcsokoládét használnak ehhez a lépéshez, de lehetőség van tej- vagy fehér
csokoládéval is készíteni őket. A bevontozott drazsékat hagyjuk megszáradni
egy tálban vagy pergamenpapíron, hogy a csokoládé megdermedjen. Ezek után már
csak ki kell tálalni és élvezni a finom Francia drazsékat! Ideálisak
desszertekhez vagy akár csak nassolnivalónak is. Próbáljátok ki ti is ezt az
egyszerű receptet otthon, és garantáltan sikert arattok vele!
