Fokhagymás Olaj

  A fokhagymás olaj
egy fantasztikus ízesítő, amely könnyedén elkészíthető otthon is. Az olaj
alapja általában extra szűz olívaolaj, amelyet fokhagymával és esetleg más
fűszerekkel vagy gyógynövényekkel kevernek össze. Az így elkészített olaj
remekül passzol salátákhoz, tésztákhoz, húsokhoz és akár sajtokhoz is. Az
elkészítés lépései egyszerűek: először válasszunk ki egy jó minőségű extra
szűz olívaolajat, majd hámozzunk meg néhány gerezd fokhagymát és vágjuk apróra.
Az apróra vágott fokhagymát tegyük egy üvegbe vagy tégelybe, majd öntsük fel
az olívaolajjal. Fontos, hogy a fokhagyma teljesen legyen ellepve az olajjal,
hogy jól átvegye az ízeket. Ezután zárjuk le az üveget vagy tégelyt, és
tegyük egy sötét helyre legalább egy hétre. Minél tovább áll az olaj a
fokhagymával, annál intenzívebb lesz az íze. Használat előtt célszerű
átszűrni az olajat a fokhagyma darabkáitól, hogy ne legyenek benne
rágcsálnivalók. A fokhagymás olaj nemcsak finom, de egészséges is, hiszen a
fokhagyma számos jótékony hatással rendelkezik a szervezetre. Javítja az
emésztést, csökkenti a vérnyomást és erősíti az immunrendszert is. Készítsünk
tehát otthon fokhagymás olajat, hogy ízletes ételeink még finomabbak legyenek
és egészséges táplálkozással is segítsük szervezetünket!