A fokhagyma olaj
egy fantasztikus kiegészítő lehet az ételeinkhez, hiszen nemcsak ízesíti
azokat, de számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Ha szeretnéd
kipróbálni otthon, könnyen elkészítheted saját magad is. Először is szükséged
lesz friss fokhagymára és jó minőségű olívaolajra. Moss meg és hámozd meg a
fokhagymagerezdeket, majd vágd apró darabokra őket. Melegítsd fel az
olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd add hozzá a
fokhagymadarabkákat. Fontos, hogy figyelj oda, nehogy megéghessenek! Amikor a
fokhagyma már aranybarna színűre pirult, vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
Majd öntsd át egy üvegbe vagy zárható üveg pohárba az olajat és a
fokhagymadarabkákat. Hagyd állni legalább egy hétig egy hűvös és sötét
helyen, hogy az ízek jól összeérjenek. A fokhagyma olaj számos jótékony
hatással bír az egészségre is. Például segíthet csökkenteni a vérnyomást és a
koleszterinszintet, valamint erősítheti az immunrendszert és
gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Így tehát érdemes beiktatni
étrendünkbe ezt az egyszerűen elkészíthető és rendkívül hasznos fűszerezőt.
Ne felejtsd el alaposan letakarni és tárolni a hűtőszekrényben, hogy minél
tovább friss maradjon!
