Fehér Csokoládé

  Fehér csokoládé:
az édesség, amit vagy imádsz, vagy utálsz. De vajon valóban csokoládé-e
egyáltalán? Ebben a blogbejegyzésben megpróbálom tisztázni a fehér csokoládé
titkait, és rávilágítani arra, hogy miért osztja meg ennyire az embereket ez
az édesség. Először is, fontos tudni, hogy a fehér csokoládé nem tartalmaz
kakaótöretet, így sokan vitatkoznak azon, hogy valóban csokoládénak
tekinthető-e. Ennek ellenére a fehér csokoládé alapvetően ugyanúgy készül, mint
a hagyományos csokoládék: kakaóvajból, cukorból és tejporból. Az íze krémes
és édes, amit sokan imádnak, míg másoknak túl édes vagy mesterséges ízű
lehet. A fehér csokoládét sokféleképpen lehet felhasználni: süteményekben,
desszertekben, forró csokikban vagy akár magában is fogyasztható. Azonban
fontos figyelembe venni, hogy a fehér csokoládé magas cukortartalommal
rendelkezik, így mértékkel kell fogyasztani. Ha szeretnél otthon fehér
csokoládét készíteni, akkor semmi bonyodalom nincs ezzel. Egyszerűen csak
olvaszd fel kakaóvajat vízfürdőben, majd keverd össze cukorral és tejporral.
Adj hozzá némi vanília kivonatot vagy egyéb ízesítőt is a saját ízlésed
szerint. Hagyd megdermedni a masszát hűtőszekrényben, majd már fogyaszthatod
is. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy bár sokak számára ellentmondásos
az érzése a fehér csokoláddal kapcsolatban, de ha mértékletesen fogyasztjuk
és figyelünk az összetevőkre, akkor ez az édes finomság igazi csemege lehet
az életünkben. Próbáljátok ki ti is és döntsétek el saját magatok!