A lencse egy
nagyon tápláló és egészséges összetevő, melyet érdemes beépíteni az
étrendünkbe. Azt viszont kevesen tudják, hogy kiváló alapanyaga lehet egy
friss és ízletes salátának is. Az ecetes lencsesaláta lilahagymával egy
könnyű és gyorsan elkészíthető étel, mely ideális választás lehet egy könnyű
ebéd vagy vacsora során. Az elkészítéséhez először főzzük meg a lencsét sós
vízben, majd hagyjuk kihűlni. Közben vágjuk fel a lilahagymát vékony
karikákra, és keverjük össze az ecettel. Egy tálban keverjük össze a lencsét,
a lilahagymát, valamint néhány friss zöldfűszert (pl. petrezselymet vagy
snidlinget). Adjunk hozzá egy kevés olívaolajat és citromlevet is, majd
sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Az ecetes lencsesaláta lilahagymával
kitűnő választás lehet vegetáriánusoknak vagy vegánoknak is, hiszen magas
fehérjetartalmú és teljes értékű fehérjéket tartalmaz. Emellett gazdag
rostokban és ásványi anyagokban is, így hozzájárulhat az egészséges
táplálkozáshoz. Ez a friss saláta remekül passzol grillezett húsok mellé vagy
akár egy-egy pirítós kísérőjeként is. Könnyen variálható más zöldségekkel
vagy fűszerekkel is, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének
legmegfelelőbb verziót. Összességében az ecetes lencsesaláta lilahagymával
egyszerűen elkészíthető, egészséges és finom étel, melyet érdemes kipróbálni
azoknak is, akik szeretnének változatosabbá tenni az étkezéseiket.