Dolmades

  A dolmades egy
hagyományos görög étel, melyet töltött szőlőlevelekkel készítenek. Ez az
ízletes fogás nemcsak finom, de egészséges is, hiszen tele van friss
zöldségekkel és fűszerekkel. A dolmades elkészítése egyszerű, bár időigényes
folyamat. Első lépésként ki kell választani a megfelelő szőlőleveleket, majd
meg kell tölteni őket egy ízes keverékkel, amely általában rizsből, húsból,
zöldségekből és fűszerekből áll. Miután elkészítettük a tölteléket és megtöltöttük
vele a szőlőleveleket, össze kell tekerni őket és elhelyezni egy lábasban.
Azután felöntjük egy kevés vízzel és citromlével, majd hagyjuk lassú tűzön
puhulni. Amikor a dolmades megfőtt és összeértek az ízek, akkor már
tálalhatjuk is. Hagyományosan tzatzikivel vagy görög joghurttal tálalják, de
akár önmagában is nagyon finom. A dolmades tehát egy igazi különlegesség,
amelyet érdemes kipróbálni mindazoknak, akik szeretik a mediterrán ízeket.
Bár időigényes elkészíteni, de az eredmény garantáltan megéri minden percet!