A burgonya szirom
egy népszerű étel, amelyet általában ropogósra sütenek és fűszereznek. Sokan
szeretik enni különféle mártásokkal, mint például a barbecue, vagy a
fokhagymás mártással. Először is meg kell vágni a burgonyát vékony
szeletekre. Fontos, hogy az egyforma vastagságú szeleteket válasszuk, hogy
egyenletesen süssük ki őket. Ezután áztassuk be őket hideg vízbe kb. fél
órára, hogy eltávolítsuk róluk a felesleges keményítőt. Következő lépésként
szárítsuk meg a burgonyaszeleteket papírtörlővel, majd forró olajban süssük
ki őket aranybarnára. Ne tegyük túl sok szeletet egyszerre a serpenyőbe, mert
így könnyen összeragadhatnak és nem lesznek ropogósak. Végül sózzuk meg ízlés
szerint és fűszerezzük kedvenc ízesítőinkkel. Ezt követően már tálalhatjuk is
az elkészült burgonya sziromat a kívánt mártással. A burgonya szirom ízletes
és könnyen elkészíthető étel, amely ideális snack lehet baráti
összejöveteleken vagy akár egyszerű vacsoraként is. Bár nem éppen a
legegészségesebb választás, de időnként egy kis kényeztetésnek tökéletes
lehet.