Szeretnéd
kipróbálni az aszalt szilvalét, de nem tudod, hogy hogyan állj neki? Akkor jó
helyen jársz! Az aszalt szilva egy fantasztikus egészséges és finom csemege,
amely tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Segít a
emésztésben, erősíti az immunrendszert és még finom is! 1. Először is válassz
minőségi szilvát. Fontos, hogy érett és szaftos gyümölcsöket válassz, mert
ezek fogják a legjobb eredményt adni. 2. Mossd meg alaposan a szilvákat, majd
vágd fel őket. Ha szeretnéd, akár kimagozhatod is őket, de ez nem feltétlenül
szükséges. 3. Terítsd ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezd rá a felvágott
szilvákat egy rétegben. 4. Melegítsd elő a sütőt 70-80 fokra, majd tedd be a
tepsit és hagyd az aszalódni körülbelül 5-6 órán keresztül. Időnként forgasd
meg a szilvákat, hogy egyenletesen száradjanak. 5. Ha elkészült az aszalt
szilva, hagyd kihűlni teljesen, majd tárold légmentesen zárható dobozban vagy
üvegben. És voilà! Kész is az egészséges és finom aszalt szilva, amely
tökéletes nassolnivaló lehet egész napra vagy akár desszertekbe is
belekeverheted. Próbáld ki te is ezt az egyszerű receptet, és garantáltan nem
fogsz csalódni!
